Váš košík je
prázdný

Mrkvový olej

image
120 Kč vč. DPH

Máte dotaz či potřebujete poradit kolik toho vzít? Napište mi!

Zrušit výběr

Mrkvový olej olej z prvníno lisu je skvělou letní volbou a to hlavně díky jeho přirozeně vysokému obsahu betakarotenu a vitamínu A. Proto si s ním budeme hrát a to hlavně v létě:) Použijete ho například k výrobě letního krému 🙂 Mrkvový olej má sytě oranžovou barvu a je hutnější a proto ho mícháme s malinovým olejem. Blokuje volné radikály a tím zpomaluje stárnutí. Vyživuje kůži a mazové žlázy.

Mrkvová semena se dávají macerovat do slunečnicového oleje a když ho nasáknou, tak se lisují. Pokud se nedávají do slunečnice, tak získáme lisováním esenciální olej z mrkvových semen, který má jiné použití:)

 

INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil & Beta-Carotene

 

Poznámka ke skladování: pokud chcete maximálně prodloužit dobu, po kterou oleje zůstanou čerstvé, je ideální je uchovávat v tmavé skleněné lahvičce (nejlepší je fialové sklo). Skladujte v suchu a temnu.

 

Mohlo by se Vám líbit…