Přeji krásné letní dny a přidávám bylinkářské tipy… Bezinkový sirup Letos jsem dělala pouze s bílým cukrem a myslím, že…
Přeji krásné letní dny a přidávám bylinkářské tipy…
Letos jsem dělala pouze s bílým cukrem a myslím, že je nejlepší – ten hnědý moc přebije chuť bezinek.
Zároveň jsem poprvé zkusila rychlou limonádu podle receptu Renatky z FB:
Limonádu teď děláme každý den a rychle zmizí 🙂 Do 3 litrů vody dáváme 8 květenství bezu, citron bez kůry, 8 lžic cukru (někdy vic někdy min) a půl lžičky sušeného droždí. Za 24 hodin je hotovo. 😋 Někdy přidám pár listu meduňky.
Je super – vůbec sladká a jemná! Já dala půlku bio citronu i s kůrou a místo cukru jablečný mošt.
Je taky také čas ovoce, založte si jeden likér – na podzim potěší srdce, duši i tělo:) my jsme na Bylinkáři minulý rok připravovaly jahodový a byl vynikající – osvědčila se i varianta z mirabelek.
Akorát jahody jsem zalila pouze vodkou – rum by už byl moc sladký.
Na zahrádce jsem nechala několik nesekaných ostrůvků, kde čekám až mi vykvete řebříček, který potřebuji nasušit do čajů a koupele a stejně tak jsem zanechala ostrůvky jitrocele – ten nakládám s cukrem a moje kamarádka Míša – Boživa – s medem na sirup na kašel.
Pokud už vám kvetou měsíčky, tak si je určitě nasušte – co s nimi si povíme zase příště 🙂
Ze zahrádky vás zdraví Judita – aktuálně pouze ze stínu, neb mám obrnu lícního nervu, tak se léčím 🙂