Váš košík je
prázdný

Macerát z chilli

Pro začátečníky

Celou zavařovací sklenici až po okraj naplníme chilli papričkami. Kombinuji sušené a čerstvé, protože samotné čerstvé mají větší tendenci plesnivět.

Zavařovačku dáme do vodní lázně a prohříváme asi 30 minut. Odstavíme a necháme vychladnout. Jakmile je láhev studená, tak vytřeme zevnitř přebytečnou vodu a láhev uzavřeme. Je dobré olej macerovat minimálně 3 týdny a doporučuji si dát lepítko na obal s datem. Já chilli v láhvi nechávám dokud olej nespotřebuji (což netrvá moc dlouho!).

Olej můžete použít v kuchyni a také jako základ do skvělé zahřívací masti.

Prohlédnout workshopy

Naučte se přípravu tohoto a dalších receptů

Pořádáme workshopy, kde Vás naučíme spoustu praktických návodů, jak si vyrobit vlastní domácí kosmetiku.