Šlehaný krém s růží a s meduňkou

Pro pokročilé

Máte zahradu plnou květů a bylinek?

ANO – tak si myslím, že se vám tyto recepty opravdu hodně budou líbit! 

NE – nevadí, stačí vám pár snítek máty, meduňky, nebo u babičky otrhat růže 🙂


Nejprve si připravíme bylinkový základ pro šlehaná másla.

Bylinky necháme minimálně 1 den zavadnout a poté je dáme do zavařovačky.

Přidáte 3 lžíce bambuckého másla (cca 30 g), 2 lžíce mandlového (cca 10 – 20 ml) oleje a lžíci kokosového oleje (cca 15 g). Zahříváte ve vodní lázni asi 20 minut a pak necháte ztuhnout. To opakujete 3 dny a poté máslo přecedíte přes plátno a a přidáte vitamín E.

A máte připravený skvělý bylinkový základ do šlehaných másel, masážních kostek a balzámů na rty.


 

Růžové šlehané máslo

Připravíme si bylinkový macerát pro šlehaná másla se zavadlou růží. Do hotového základu si přidáme makadamiový olej a kokosový olej a společně vyšleháme za studena!

Po vyšlehání přidáme vitamín E a esenciální olej a máme hotovo!

Macerát z růže vám krém krásně zabarví do růžova a jemně ho ovoní.

Růže je pro mě symbol léta a ženství. Já jsem tento krém udělala jako dárek pro mojí maminku, která růži miluje:)

  • Růže je vhodná na citlivou a zralou pokožku.
  • Vitamín E je antioxidant, který hloubkově vyživuje pokožku a používá se proti vráskám.

Šlehané máslo s macerátem z čerstvých bylinek doporučuji spotřebovat do 2 měsíců.

Jak na šlehané máslo za studena?

  1. Do misky s vyšším okrajem odvážíme bambucké máslo a rostlinné oleje.
  2. Olejů je vždy v poměru méně než bambuckého másla (na 100ml kelímek například 60g másla a 40g oleje). Oleje můžeme mezi sebou kombinovat.
  3. Na začátek vše dobře rozmačkáme vidličkou.
  4. Poté můžeme začít šlehat buď tyčovým mixérem nebo klasickým elektrickým šlehačem. Tyčový mixér nám vytvoří krásně hladkou konzistenci. Zato šlehač vykouzlí nadýchaný krém, kde však mohou zůstat drobné hrudky másla, které ale nejsou na škodu a na těle se snadno rozetřou. Je tedy na vás, který postup zvolíte.
  5. Aby vám směs ze začátku nestříkala ven z misky, můžete si při šlehání pomoci kuchyňským prkýnkem.
  6. Že je šlehané máslo hotové poznáte tak, že celá směs zbělá, krásně se propojí a zvětší objem (asi jako byste dělaly šlehačku 🙂
  7. Na závěr vždy přidáme vitamin E, jako antioxidant a dobře promícháme.

Uklidňující šlehaný krém s meduňkou

Připravíme si bylinkový macerát pro šlehaná másla se zavadlou meduňkou. Do hotového základu si přidáme avokádový olej a mandlové máslo a společně vyšleháme za studena!

Po vyšlehání přidáme vitamín E a esenciální olej a máme hotovo!

Macerát z meduňky má příjemnou citrusovou uklidňující vůni. Ráda ji kombinuji s citronovou trávou, cedrem a kapkou heřmánku.

Šlehané máslo s macerátem z čerstvých bylinek doporučuji spotřebovat do 2 měsíců.

Discover wild-tornado.online, your go-to place for top-tier online gaming in Australia 2023! Get in on the fun today.

Step into a world of thrilling games and massive rewards at jackpot jill vip! Let's win, Aussies!