Včelí vosk vs včelí vosk pro přírodní kosmetiku

Poslední dobou se hromadí články o důležitosti výběru typu včelího vosku na výrobu domácí přírodní kosmetiky. A jelikož je pro…

Poslední dobou se hromadí články o důležitosti výběru typu včelího vosku na výrobu domácí přírodní kosmetiky.

A jelikož je pro nás samotné důležitá kvalita a chceme ji nabízet i ostatním, začala jsem v tomto směru pátrat více. Stále se učíme nové věci a snažíme se najít nejlepší dostupné řešení.

Z hlediska včelařů je nejvhodnější panenské voští nebo panenské plástve, které se poměrně složitě shánějí.

Plástve, které jsme používaly a prodávaly, byly od svazu českých včelařů, se kterými jsem i celou situaci konzultovala. V plástvích není žádný přidaný parafín (který se bohužel jinde do vosku přidává), jsou jednou čištěné a žádné zbytky chemikálií by neměly obsahovat, nepodrobují se však chemickým analýzám. I když věřím, že tento vosk je kvalitní, chtěla jsem nabídnout ještě lepší surovinu.

A proto jsem začala hledat dodavatele, který se specializuje přímo na certifikované ingredience pro výrobu kosmetiky. Chtěla jsem, aby dokázal doložit, že jeho vosk je 100% přírodní a bezpečný pro naše použití. Hledala jsem produkt, který bude splňovat nejvyšší standardy a bude na to mít certifikát.

Nejdříve jsem hledala u nás v Čechách, protože včelařství tu má tradici a také bych ráda primárně podpořila nákupem někoho z Čech. Dodavatele u nás jsem bohužel nenašla :(.

Jak jsem vosk vybírala a jaké byly moje priority?

  • 100% čistý včelí vosk
  • bez parafínu, možných zbytků chemikálií a jakékoliv jiné kontaminace
  • v ideální formě pro rychlé odvážení

Nakonec jsem tedy oslovila i dodavatele mimo ČR a nově vám nabízíme 100% organic vosk v malých peletkách ideálních na výrobu přírodní kosmetiky. Jeho cena je sice o něco vyšší, ale poskytuje nám jistotu, že naše přírodní kosmetika bude skutečně přírodní.

 

čistý přírodní vosk k výrobě domácí kosmetiky

 

Z vosku si můžete vyrobit spoustu produktů, třeba:

A jakou má vlastně vosk v kosmetice roli? V prvé řadě nám umožňuje ztužovat oleje, můžeme tak vyrábět balzámy na rty, mastičky, deodoranty, masážní kostky a spoustu dalších krémových nebo pevných produktů, jejichž základem je tekutý olej. Kromě toho pečuje o pokožku a pomáhá ji chránit před vnějšími vlivy.

Patlání zdar

 

Discover wild-tornado.online, your go-to place for top-tier online gaming in Australia 2023! Get in on the fun today.

Step into a world of thrilling games and massive rewards at jackpot jill vip! Let's win, Aussies!