Juditina lékárna: Jak na pleť spálenou od slunce?

Juditina lékárna je tady proto, abychom vám pomohly řešit drobné zdravotní trápení všedního dne pomocí tipů z přírody. Sdílíme zkušenosti,…

Juditina lékárna je tady proto, abychom vám pomohly řešit drobné zdravotní trápení všedního dne pomocí tipů z přírody. Sdílíme zkušenosti, které máme ověřené na sobě i svých blízkých. Bylinky najdete v lesích a kolem luk.

Na cestách

 
Potírat se čímkoliv chladivým, téměř všude v teplých zemích najdete růst aloe vera. Olamujte ji s respektem a mazejte ji na spáleniny!
 
Jste na čundru v Čechách?
Vyzkoušejte se potírat netřeskem – je to taková česká aloe – skvěle chladí a má stejné účinky.
 
Také věřím, že na cestách snadno koupíte kokosový olej nebo jogurt – obě tyto suroviny hodně chladí a i opečují pokožku.
 
Skvělé jsou také slupky od ovoce a zeleniny například:
  • papájové
  • okurkové
  • melounové
  • banánové
Zatím nejlepší kombinací je pro mě levandulový hydrolát, opunciový nebo malinový olej s mrkvovým a aloe vera gel.
Hydrolátem se stříkám po celý den a několikrát denně se namažu namíchanými oleji.
Aloe vera nás krásně ochladí a pomůže rychle regenerovat pokožku.
Vnitřně rozhodně pomůže už před sezónou mrkvový olej a zelený ječmen. Super je také před létem a v SOS situacích i během léta jíst hodně zelených potravin – listů a plevelů.

Kdo je Judita?

S bylinama pracuji 11 let.. Na své cestě k nim jsem přidala masáže, aromaterapii, jógu, meditace, základy tradiční čínské medicíny a Ájurvedskou dietologii a vrátila se opět na začátek k bylinám a „vnitřní“ práci na změně vzorců. Sama jsem prošla psychoterapií skupinovou i individuální a po 5 letech ji zakončila. Posledních 6 let se intenzivně věnuji výrobě přírodní kosmetiky, mýdel a vedením kurzů primárně zaměřených na ženské skupiny. Kreativní práce v ženském kruhu je mojí cestou. Pracuji s  holistickou léčbou a sebeléčbu – celostní léčbou – těla i duše.

 

Discover wild-tornado.online, your go-to place for top-tier online gaming in Australia 2023! Get in on the fun today.

Step into a world of thrilling games and massive rewards at jackpot jill vip! Let's win, Aussies!