Šlehané kávové máslo

Pro pokročilé

Na tento recept nejdříve budete potřebovat kávový macerát:

Kávový macerát naprosto úžasně voní – teda hlavně milovníkům kávy! Naložila jsem si ho rovnou půl litru, protože z něj plánuji dělat peeling, masážní kostky a možná i šlehané máslo.

Jak na to?

Kávu nasypete do sklenice a zalijete olejem. Poté necháte 3 týdny macerovat ideálně na okně, aby na ní pěkně svítilo sluníčko. Po 3 týdnech přecedíme přes plátno a uložíme do skleničky.

 

Šlehané krémy a másla jsou naprosto boží! Jsou nadýchané a rychle se roztírají a i vsakují.

Jak na šlehané máslo za studena?

  1. Do misky s vyšším okrajem odvážíme bambucké máslo a rostlinné oleje.
  2. Olejů je vždy v poměru méně než bambuckého másla (na 100ml kelímek například 60g másla a 40g oleje). Oleje můžeme mezi sebou kombinovat.
  3. Na začátek vše dobře rozmačkáme vidličkou.
  4. Poté můžeme začít šlehat buď tyčovým mixérem nebo klasickým elektrickým šlehačem. Tyčový mixér nám vytvoří krásně hladkou konzistenci. Zato šlehač vykouzlí nadýchaný krém, kde však mohou zůstat drobné hrudky másla, které ale nejsou na škodu a na těle se snadno rozetřou. Je tedy na vás, který postup zvolíte.
  5. Aby vám směs ze začátku nestříkala ven z misky, můžete si při šlehání pomoci kuchyňským prkýnkem.
  6. Že je šlehané máslo hotové poznáte tak, že celá směs zbělá, krásně se propojí a zvětší objem (asi jako byste dělaly šlehačku 🙂
  7. Na závěr vždy přidáme vitamin E, jako antioxidant a dobře promícháme. Můžete použít i další ingredience jako panthenol, esenciální oleje, oxid zinečnatý a jiné.

V Polopatě jsme natáčely, jak šlehat máslo za tepla – tak se mrkněte jak na to 🙂

Discover wild-tornado.online, your go-to place for top-tier online gaming in Australia 2023! Get in on the fun today.

Step into a world of thrilling games and massive rewards at jackpot jill vip! Let's win, Aussies!