Už jste si vyzkoušeli krémy z vody a oleje? Tady máte další příležitost! Jako první z nové kolece hydratačních krémů jsme sestavily krásný tělový krém s vůní ovoce.
Jak na to?
Nejdříve je nutné vše vydezinfikovat minimálně 60% alkoholem a během celého procesu si hodně hlídat, co kam pokládáme.
Do jedné misky dám hydrolát, vodu, olivem, cetearyl a odvážené oleje – kromě těch hodně citlivých na teplotu, a zahřívám ve vodní lázni.
Zahřejeme ve skleněné nebo nerezové nádobě cca na 80 °C – vidím, že je olivem kompletně rozpuštěný. Promixuji několikrát směs mixérem, aby se propojila.
Odměrku dám do chladící lázně a mixuji a míchám, než začne konzistence houstnout a chladnout. Jakmile spadne teplota krému pod 40 °C , tak přidám konzervant, esenciální oleje, panthenol, vitamín E a případně i drahocenné oleje (šípek, moringa…).
Krém průběžně mixuji a promíchávám, než zchladne.
Šup do vydezinfikované dózičky 🙂.
Vznikne krém hustější pudinkové konzistence, který se skvěle nanáší a nezanechává pocit mastnoty. Krém doporučuji rozdělit do více krabiček a podarovat kamarádky.🙂 Pokud si chcete všechen nechat, stejně si ho rozdělte, tím předejdete zanesením plísní do krému.
Krém se dobře vsakuje a přesto je silně vyživující a hutnější. Přidala jsem panthenol, aby více hydratoval. Cetearyl alkohol vykouzlí perleťovou a kluzkou konzistenci.