Základní oleje, které používám na masáže

Z vlastní zkušenosti vím, že výběr vhodného oleje a esence na masáž může zvýšit prožitek a benefit celé masáže. Sama…

Z vlastní zkušenosti vím, že výběr vhodného oleje a esence na masáž může zvýšit prožitek a benefit celé masáže. Sama občas masíruji a ráda si hraju s výběrem oleje a esence nebo esencí. Tipy, o kterých budu psát, jsou hodně spojeny s Ájurvédským učením, do kterého jsem lehce pronikla během cest v Indii.

Pro mé milované kolegy maséry a masérky:

Během letní sezóny dávám přednost kokosovému nerafinovanému oleji. Kokosový olej ochlazuje a právě proto je vhodný během letního období. Vybírám nerafinovaný, který krásně voní po kokosu. Tento olej používám primárně pro typologii KAPHA, tedy robustnější a zemitější osoby. Nemusíte se však vyznat v typologii dle Ájurvédy, stačí, když se klienta zeptáte, zda má rád kokosovou vůni a je vyřešeno:)
Pokud používám kokosový olej, tak do něj nekombinuji žádné další esence. Sám o sobě voní velmi silně.

Dalším mým velmi oblíbeným olejem je olej sezamový, který je dle Ájurvédy vhodný pro všechny konstituce, prostě s ním nic nezkazíte. Kvalitní sezamový olej má jemně ořechovou vůni a lehce zahřívá. Používám ho během celého roku, hlavně během chladnějších dnů a pro typ VATHA a PITTA. Sezamový olej kombinuji primárně s citronovou trávou nebo mandarinkou. Citronová tráva příjemně osvěžuje a hodí se k ořechové vůni sezamového oleje. Mandarinka uklidňuje a je vhodná při bolení bříška a pro malé děti. Sezamový olej vždy nahřívám v malé kovové mističce. Je velmi příjemné, když vám masér na záda aplikuje teplý olej. já používám aroma lampu s mističkou, ze které olej aplikuji na ruce. Stejně tak to pomůže vám, jako masérovi nebo masérce, pokud trpíte syndromem studených rukou:)

Také si myslím, že nic nezkazíte kombinací kvalitního bio slunečnicového oleje s mandlovým. Mandlový se rychle vsakuje do pokožky a je výživný. Do této směsi můžete přidat i více esencí, protože oleje nemají žádnou vůni.
Vždy však pamatujte, že méně je někdy více:) Rozhodně se vždy svých klientů ptám a dávám jim k esenci přivonět, aby si sami zvolili či potvrdili mojí volbu.

Brzy se rozepíšu více o esenciálních olejích a dalších tipech, jak můžete zpestřit vaší masáž nebo si vyrobit vlastní olejový mix z bylinek!

Discover wild-tornado.online, your go-to place for top-tier online gaming in Australia 2023! Get in on the fun today.

Step into a world of thrilling games and massive rewards at jackpot jill vip! Let's win, Aussies!