Z mojí knihovny: Tradinář

Tradinář – opravdu kouzelná kniha! Rodinný a tvořivý rok plný oslav a rituálů. Kniha je rozdělena dle měsíců, díky čemuž se…

Tradinář – opravdu kouzelná kniha!

Rodinný a tvořivý rok plný oslav a rituálů.

Kniha je rozdělena dle měsíců, díky čemuž se v ní dobře orientuje. Můžete si tak nadcházející svátky a oslavy naplánovat.

Každý svátek je doplněn o jeho vznik a tradice s ním spojené u nás . Co se jedlo, pilo, jak se slavilo či jaký rituál lidé provozovali.

Autorky nám rituály díky knize připomínají i přibližují. Některé transformují do dnešní doby a vytvářejí i nové. Dočteme se mnoho tipů na oslavy v kruhu rodinném a přátelském, tak aby všichni zůčastnění byli spokojeni 🙂 Mnoho protostoru je věnováno i dětem, jak udělat oslavy zábavné, tvořivé i poučné i pro ně.

V knize Tradinář tedy najdeme mnoho receptů, tipů co společně vyrobit a jaký rituál zapojit.

Tradinář koupíte na Smart Press.

Kniha je doplněna krásnými fotografiemi. Tradinář mám vedle postele a pravidelně se k němu vracím. Není to kniha ke které si sednete a přečtete ji. Můžete se k ní vracet po celý rok – po několik let – inspirovat se a tvořit rituály a tradice pro sebe, svojí rodinu a přátele.

Mezi moje oblíbené patří samozřejmě všechny rituály spojené s bylinkami a tudíž hlavním je Svatojánská noc, nebo třeba jarní rovnodennost:

 

  

Anotace knihy, která mluví za vše…

Tradinář – Rodinný a tvořivý rok plný oslav a rituálů

Monika Kindlová

Martina Boledovičová

Vytvářejte si své vlastní rodinné rituály a tradice.

Kniha obsahuje dvanáct kapitol podle měsíců v roce. Každý měsíc má svou poetiku, své svátky, obyčeje i tradice, ale také praktický dopad – jak dětem vše vysvětlit, co si připravit a uvařit, jak si svátky s rodinou a přáteli, ale třeba  se sousedy co nejlépe užít? 

Tradinář objasňuje konkrétní svátky, popisuje jejich obyčeje a zvyky, odkrývá jejich nadčasovou podstatu a promítá je do současného života rodin s dětmi. Obsahuje návody na společné tvoření a hraní, na zpracování sezonní sklizně a recepty na tradiční i zapomenutá jídla (například mazanec, vrkoč, trdelník nebo svatomartinskou husu), v souladu s přirozeným rytmem roku.

Tři králové ~ Hromnice ~ masopust ~ Morana

Velikonoce ~ čarodějnice ~ máje ~ letnice

svatojánská noc ~ poutě ~ dožínky ~ posvícení

Dušičky ~ advent ~ Vánoce

Žijte tady a teď a hledejte a vnímejte krásu všedního dne. Nalaďte se na rytmus přírody, uzemněte se, prostě buďte. Najděte své kořeny, přirozenou práci, radost z tvoření a to vše předejte svým dětem. To jsou hodnoty, které tu budou s námi vždycky. S touto knihou získáte mnoho inspirace i praktického pomocníka, který bude vždy po ruce.

Tuto i další krásné a zajímavé knihy koupíte na Smart Press.

Discover wild-tornado.online, your go-to place for top-tier online gaming in Australia 2023! Get in on the fun today.

Step into a world of thrilling games and massive rewards at jackpot jill vip! Let's win, Aussies!