Novinka měsíce: Aloe vera šťáva

Aloe vera patří mezi nejpopulárnější a nejuniverzálnější složky přírodní kosmetiky. Hodí se do pleťové i tělové kosmetiky, vlasových produktů, mýdel,…

Aloe vera patří mezi nejpopulárnější a nejuniverzálnější složky přírodní kosmetiky. Hodí se do pleťové i tělové kosmetiky, vlasových produktů, mýdel, sluneční kosmetiky, rovněž je součástí řady produktů kosmetiky lékařské.

Aloe vera je bohatá mimo jiné na vitamíny skupiny B, dále na vitamín C a karoten.

Aloe vera šťávu využijeme jako základ k výrobě aloe vera gelu v konzistenci, která nám bude vyhovovat. Stačí ji smísit s xanthanovou gumou, na 100 ml šťávy počítejme zhruba se 2-4 g xanthanové gumy. Gel zakonzervujeme naším oblíbeným konzervantem (třeba Cosgardem).

Přesný recept na výrobu gelu najdete tady!

Jak si z aloe vera šťávy připravit gel?

Samotnou šťávu pak využijeme jako součást vodní fáze krémů, šamponů či sprchových gelů.

 

Složení naší aloe vera šťávy:  aloe barbadensis leaf juice (šťáva z listu aloe vera), potassium sorbate (sorban draselný), sodium benzoate (benzoan sodný), citric acid (kyselina citronová)

 

Proč jsme vyměnily původně prodávaný gel za šťávu?

Dodavatel změnil konzervaci přírodního aloe gelu a díky tomu se gel velice rychle po otevření začínal kazit. Na trhu jsme zatím nenašly jiný gel, který by nebyl konzervován silnými konzervanty, které často způsobují na pokožce alergickou reakci. A protože chceme udržet co nejvyšší kvalitu, tak jsme se rozhodly, že dáme přednost šťávě. Má výbornou trvanlivost a daleko širší využití. Je pravda, že gel s xantanovou gumou nemá tak jemnou konzistenci jako lisovaný gel… Věříme však, že jsme udělaly ten nejlepší krok! 🙂

 

Do čeho ji využijeme?

Aloe přidávám do každé pleťové masky, sprchových gelů a vlasových šamponů. Během léta ji dávám do spreje s hydrolátem z levandule na osvěžení pokožky. Aloe vera šťáva se opravdu hodí všude, kde máme vodní složku a chceme hydratovat a hojit.

 

Co si s aloe vera šťávou vyrobit?

Zkuste třeba…

Aloe vera šťáva, 100 ml

 

 

Discover wild-tornado.online, your go-to place for top-tier online gaming in Australia 2023! Get in on the fun today.

Step into a world of thrilling games and massive rewards at jackpot jill vip! Let's win, Aussies!