Agáta Hrůšová: domácí eko drogerie, přírodní kosmetika

Jak ses dostala k tomu, co děláš? K výrobě přírodní kosmetiky jsem poprvé přičichla přibližně před čtyřmi lety. V té…

Jak ses dostala k tomu, co děláš?

K výrobě přírodní kosmetiky jsem poprvé přičichla přibližně před čtyřmi lety. V té době jsem se začala zajímat, odkud pochází produkty, které běžně používám, zda jsou testované na zvířatech a jak mohu snížit svou ekologickou stopu.

Od mala ráda vyrábím věci všeho druhu. A tak jsem se přes kreslení, výrobu bižuterie, kvašení zeleniny a pečení chleba dostala až k výrobě domácí přírodní kosmetiky a drogerie. Na prvním kurzu jsem načerpala velké množství informací, které pro mě byly skvělým impulzem začít s vlastní výrobou. Ráda experimentuji s novými ingrediencemi a recepturami.

Co tě ovlivnilo – ovlivňuje v tvojí práci?

Poslední dobou mě velmi baví vykuřovaní a všechny staré vonné praktiky. Přišla jsem také na chuť výrobě dvoufázovych krémů a lehkých tělových mlék. Mým velkým tématem už mnoho let je péče o vlasy a “No poo” metoda, na kterou nedám dopustit.

Proč kurzy a jaké jsou tvé oblíbené?

Je to osobní přístup, zábava i vědomosti, co pro mě tvoří srdce kurzů. Zároveň je to skvělý způsob, jak předávat “know how”, pro mě jako účastníka i jako lektora. Těším se na nové kurzy, které přinese další rok. Potkáme se během Večerní školy přírodní kosmetiky, která je skutečnou ucelenou školou pro všechny kutilky. Sama se těším, že rozšířím své znalosti ze světa vůní a naučím se, jak míchat parfémy, nebo se seznámím s novými vykuřovadly.

Jak žiješ a co máš ráda?

Baví mě různorodost, miluju podzim a neobejdu se bez pravidelné dávky jógy. Jsem požitkář, který rád cestuje a ochutnává. Pohyb, klid a neustálý balanc a harmonie jsou mými celoživotními tématy. Ráda se učím novým věcem a v posledních letech jsem propadla powerkitu, na vodě i na sněhu.

Oblíbené jídlo a pití.

Dobré jídlo je pro mě základ. Poslouchám své tělo, na co má chuť a co v danou dobu potřebuje. Často se můj jídelníček mění se sezonou. Na jaře si dopřávám hodně bylinek a všeho čerstvého ze země, léto se nese v duchu salátů, na podzim jsou to koláče a polévky, v zimě se neobejdu bez luštěnin. Jsem milovník dobrých čajů i kávy a vypěstovala jsem si závislost na cizrnovém hummusu.

 

A nakonec, máme tu Agátin voňavý osobní tip: energizující peeling s citronovou trávou

 

S Agátou se můžete potkat na kurzu…

  • Výroba přírodní kosmetiky, našem oblíbeném workshopu, kde společně vyrábíme voňavé balzámy na rty, šlehaná másla lehká jako pírko a masážní peelingové kostky.
  • Přírodní drogerie do domácnosti, kde se věnujeme výrobě zdravých a voňavých přípravků domácí drogeie. 
  • Večerní škola přírodní kosmetiky s Agi, kde se během šesti setkání věnujeme důležitým tématům výroby přírodní kosmetiky, více do hloubky a kombinujeme teorii s praxí. 
  • Víkendová škola přírodní kosmetiky, ve spolupráci s Judit, intenzivním dvoudenním kurzu, který vás dokonale zasvětí do výroby kosmetiky a ze kterého si kromě znalostí a zkušeností odvezete taky spoustu vlastních výrobků. 

 

Discover wild-tornado.online, your go-to place for top-tier online gaming in Australia 2023! Get in on the fun today.

Step into a world of thrilling games and massive rewards at jackpot jill vip! Let's win, Aussies!