14 top bylinek pro naše vlasy a jejich účinky!

Zázvor Bojuje proti vypadávání vlasů a nabuzuje je k růstu. Pomáhá vlasům aby byly silnější, zdravější a zářivější. Jak na…

Zázvor

Bojuje proti vypadávání vlasů a nabuzuje je k růstu. Pomáhá vlasům aby byly silnější, zdravější a zářivější.

Jak na to?

Ideální je udělat si zázvorový macerát a ten smíchat s olivovým olejem. Namazat na hlavinku a nechat přes noc.

Ibišek

Ibišek se používá jako prevence vypadávání vlasů a proti šedinám. Také pomáhá obnovit růst vlasů na holých místech.

Jak na to?

Macerujte ibišek v kokosovém oleji a potom použijte k masáži pokožky a nechte 15 minut působit.

Rozmarýn

Rozmarýna je svělou léčbou pro padající vlasy a to hlavně v podobě esenciálního oleje. Prohřívá a stimuluje pokožku hlavy a má dezinfekční účinky.

Jak na to?

Nahřejte si několik lžic olivového oleje a přidejte pár lžic rozmarýnové tinktury nebo kapek EO rozmarýna. Masírujte hlavu a nechte působit 20 minut.

Bazalka

Bazalka má mnoho léčebných vlastností pro naše vlasy. Stimuluje růst vlasů a krevní cirkulaci ve vlasové pokožce. Uklidňuje svědění!

Jak na to?

Udělejte si pastu z čerstvé bazalky společně s olivovým olejem. Aplikujte na hlavinku, zabalte ji do sáčku ať se řádně zapaří a nechte působit přes noc.

Aloe vera

Měsíček

Mesíček je bohatý na minerály a antioxidanty. Také se skvěle hodí pro světlé vlasy. Stimuluje růst vlasů, posiluje je a pomáhá produkovat kolagen.

Jak na to?

Udělejte si macerát a ten poté nanášejte jako zábal na vlasy – přikryjte horkým ručníkem a nechte aspoň 30 minut na hlavince.

Kopřiva

Kopřiva odmašťuje, očišťuje a posiluje vlasy. Je další bylinkou, která podporuje růst vlasů. Velmi účinná je hlavně vnitřně, kdy čistí krev a tím napomáhá očistě pokožky.

Jak na to?

Mrkněte na 5 receptů s kopřivou!

Lněné semínko

Lněné semínko je plné antioxidantů, které pomáhají odstraňovat toxiny a také mrtvé buňky z pokožky hlavy. Silně vyživuje a posiluje zničené vlasy.

Jak na to?

Zalijte semínka horkou vodou a nechte je zgelovatět. Můžete je zalít i studenou vodou a potom je nechte odležet přes noc. Semínko pustí gel a ten zceďte přes plátno a vetřete do vlasů. Gel nemá dlouhou trvanlivost, je tedy dobré ho co nejdříve spotřebovat nebo uchovat po několik dní v lednici. Můžete do něj nakapat i váš oblíbený esenciální olej.

Levandule

Levandule je silně protizánětlivá a dezinfekční. Stimuluje krevní oběh a hlavně pomáhá regulovat mastnotu pokožky. Je ideální pro všechny typy vlasů.

Jak na to?

Ideální je esenciální olej, popřípadě macerát levandule v oleji.

Lékořice

Vyživuje pokožku a léčí poškození způsobené houbovou infekcí, exémem a chemikáliemi.

Jak na to?

Povařte kořen lékořice ve vodě asi 5 minut a poté nechte vychladnout. Pravidelně odvarem oplachujte vlasy!

Pažitka

Pažitka roste snad všude a je tak jednoduché ji vypěstovat. Je plná vitamínů a antioxidantů, které produkují keratin a kolagen – růst a síla vlasů. Pažitka také obsahuje zinek a meď, které regulují trávení a vytváří melanin – pigment, který chrání pokožku a vlasy před slunečním zářením.

Jak na to?

Udělejte si nálev a tím si oplachujte vlásky a taky si přidávejte pažitku do jídla. Pozor, není vhodná ve velkém množství pro těhulky.

Máta

Máta má protizánětlivé účinky, je skvělá na svědivou pokožku hlavy a vyživuje vlasy. Pokud použijeme mátu na oplachy hlavy, tak pomůže revitalizovat škody napáchané chemickými přípravky. Proto ji doporučuji přidávat během detoxu, při přechodu na no poo metodu.

Jak na to?

Udělejte si macerát v oleji.Používejte i výluh na oplachování vlasů. Doporučuji použít i esenciální olej do zábalu a do vlasového spreje.

Šípek

Bohatý na vitamín C a díky tomu je skvělý stimulant pro růst vlasů!

Jak na to?

Můžete plody macerovat ve vodě a potom je pomixovat a aplikovat na hlavinku. Nebo můžete použít šípkový olej!

Šalvěj

Šalvěj je plná vitamínu B a C, magneizia a zinku díky kterým podporuje růst a sílu vlasů. Má antibiotické, antialergenní a antiseptické vlastnosti a napomáhá léčbě kožních onemocnění.

Jak na to?

Udělejte si výluh a tím si oplachujte hlavinku. Můžete si udělat i olejový macerát nebo využít esenciální olej. Díky za inspiraci natural living ideas! Krásnou fotku jsem si pujčila z naturalcurly.com!

 

Bylinkám se budeme hodně věnovat v rámci kurz:

Bylinkářův rok s Judit – 4 víkendy během roku

Discover wild-tornado.online, your go-to place for top-tier online gaming in Australia 2023! Get in on the fun today.

Step into a world of thrilling games and massive rewards at jackpot jill vip! Let's win, Aussies!