Váš košík je
prázdný

Ukliňující šlehaný krém s meduňkou

Pro pokročilé

Nejdříve si dle návodu připravíme meduňkový macerát.

Na začátku budeme postupovat stejně jako u šlehaných másel. Rozpustíme tedy bambucké máslo a dáme zamrazit. Pravidelně kontrolujeme konzistenci a když je napůl tuhá, tak máslo vyndáme z mrazáku a začneme šlehat elektrickou metličkou s přestávkami třeba 5 minut.

Během šlehání postupně po menších částech přidáváme a zašleháváme mandlový olej. Po mandlovém oleji vitamín E. A nakonec i aloe vera gel. S gelem opatrně, konzistence nám může zhrudkovatět, takže přidáváme opravdu po malých částech!

Když je máslo našleháne a bez hrudek, tak můžeme přidat a zašlehat esenci.

Meduňka je moje oblíbená bylinka, je ukliďnující, ale zároveň osvěžující. Skvěle ji doplňuje osvěžující citronová tráva!

Šlehané máslo s macerátem z čerstvých bylinek doporučuji spotřebovat do 3 měsíců.

Mrkněte na Jarky zkušenost s výrobou, něco mi to připomíná:)

Prohlédnout workshopy

Naučte se přípravu tohoto a dalších receptů

Pořádáme workshopy, kde Vás naučíme spoustu praktických návodů, jak si vyrobit vlastní domácí kosmetiku.