Váš košík je
prázdný

Tinktura z medvědího česneku

Pro začátečníky

Miluju medvědí česnek! Je skvělý do mnoha jídel a pomazánek. U nás vede pesto a salát z medvědího česneku. No a když je jeho sezona – což právě teď je – tak si vždycky připravím i tinkturu, která se bude v zimě náramně hodit:)

Tinktura funguje jako posilovač imunity a při žaludečních obtížích. Jak mě v zimě chytne rýmička, tak začínám užívat medvědí tinkturu!

Asi 20g nakrájeného medvědího česneku naložíme do zavařovací sklenice a zajileme 40% alkoholem (kvalitní vodkou) a necháme tři týdny v temnu macerovat. Ideálně každý den protřepeme.

Poté slijeme a nalijeme do tmavých skleniček. Stejně jako u OLEJOVÉ MACERACE je důležité lahvičku označit, jak během macerace, tak potom:)

Prohlédnout workshopy

Naučte se přípravu tohoto a dalších receptů

Pořádáme workshopy, kde Vás naučíme spoustu praktických návodů, jak si vyrobit vlastní domácí kosmetiku.