Smrkový sirup

Pro začátečníky

Smrkový sirup jsem si tenhle rok dělala poprvé, je to zajímavá obměna k jitrocelovému sirupu, který miluju a patří mezi základní výbavu mé podzimní spíže :).

Mladé smrkové výhonky jsem prosypala tenkou vrstvou třtinového cukru a nechala asi týden na okně. Výhonky pustí do cukru šťávu a máme sirup. Přelila jsem ho do skleněné lahvičky, popsala sklenici a dala do spíže.

Smrkový sirup je dobrý na vykašlávaní – rozpouští hleny a uvolňuje dýchání a posiluje imunitu.

Jak na sběr?

Hlavně šetrně!

Když otrháme všechny výhonky, tak smrk nevyroste :(. Mně na sirup stačilo asi 15 ks mladých výhonků, které jsme posbírali na 6 stromech. Z každé větvičky jsem si vzala pouze jeden a stromu hezky poděkovala.

Ideální jsou výhonky do 5 cm délky.

 

 

Discover wild-tornado.online, your go-to place for top-tier online gaming in Australia 2023! Get in on the fun today.

Step into a world of thrilling games and massive rewards at jackpot jill vip! Let's win, Aussies!