Šlehaný letní krém

Pro pokročilé

Šlehané krémy a másla jsou naprosto boží! Jsou nadýchané a rychle se roztírají a i vsakují. Tato kombinace má díky bambuckému máslu a kokosáku základní ochranou vrstvu. Mrkvový olej má vysoký obsah vitamínu A a betakarotenu – pomáhá zdravému opálení. Levandule je ideální esenciální olej pro slunečné dny. Drží opálení a je hojivá!

Mrkněte na další další letní esence! a tyto esence v létě rozhodně nepoužívejte!

Žadný olej ani podomácku vyrobený krém nemůže zaručit stoprocentní uchranu proti UV záření, ani nelze (bez laboratorních testů) určit stupeň SPF ochrany, proto u nás nenajdete žádný recept s názvem „opalovací“. Přesto je dobré v létě podpořit přirozenou ochranu kůže a dodat jí extra výživu. Rozhodně také nepodceňujte ochranu PO slunění

A je tedy poměrně dost důležité vědět, jak tedy pečovat v létě o svou pokožku :). S tématem dosti souvisí i problematika malinového oleje. Co jsme o něm zjistily? Čtěte tady.

 

Co je to ten oxid zinečnatý?

CPK standardy

Oxid zinečnatý odráží UVB záření, UVA záření odráží kaolín nebo oxid titaničitý, tak ho doporučuji špetku přidat do hotového krému.

 

Opět začneme ve vodní lázni. Na mírném plameni si do odměrky nebo zavařovačky dáme kokosák, vosk, bambucké máslo a jojobu, protože se jedná o tekutý vosk, tak se udrží déle na pokožce (změnila jsem recepturu po diskuzi s odborníky). Když se nám vše roztaví, tak přidáme avokádový a mrkvový olej a prošleháme metličkou. Směs dáme do mrazáku asi na 15 minut (ideálně v širší skleněné nebo plastové míse), cílem je, aby lehce zatuhla. Správnou konzistenci poznáte tak, že když do krému dáte prst a vyvinete tlak, tak promáčknete krustičku.

Jak jsem po svých letitých zkušenostech zjistila, tak doba mražení se odvíjí od typu ledničky a nastavení mrazáku – někdy jsem čekala až 30 minut. Ideálně tedy směs kontrolujte každých 5 minut:). Brzy bude určitě video, jak na šlehané krémy, tak zatím můžete experimentovat:)

Vezmete elektrický šlehač (taková ta metlička na motorku) a začnete směs prošlehávat a to děláte s přestávkami třeba 15 minut. Po prvním prošlehání přidáte oxid, esenciální olej a vitamín E. Vždy prošlehám třeba 3x dokola a potom na chvíli dám pauzu. Směs se někdy od mísy může znovu namrazit, proto je lepší prošlehávat delší dobu. Když je krém krásně nadýchaný a lehoučký, tak ho dám do zavařovačky a je hotovo:). Někdy ještě trochu zatuhne a to už je jeho stálá konzistence, protože od šlehání se často zahřeje až moc. Pokud je směs moc tuhá, přidejte oleje a proces opakujte, v opačném případě je nutné roztavit směs celou a přidat vosk nebo bambucké máslo.

 

Krásné léto!

 

Discover wild-tornado.online, your go-to place for top-tier online gaming in Australia 2023! Get in on the fun today.

Step into a world of thrilling games and massive rewards at jackpot jill vip! Let's win, Aussies!