Váš košík je
prázdný

Šlehaný letní krém

Pro začátečníky

Šlehané krémy a másla jsou naprosto boží! Jsou nadýchané a rychle se roztírají a i vsakují. Tato kombinace má díky bambuckému máslu a kokosáku základní ochranou vrstvu. Malinový olej má vysoké antioxidační schopnosti a běhěm opalování a po něm napomáhá rychlé regeneraci. Mrkvový olej má vysoký obsah vitamínu A a betakarotenu – pomáhá zdravému opálení. Levandule je ideální esenciální olej pro slunečné dny. Drží opálení a je hojivá!

Mrkněte na další další letní esence! a tyto esence v létě rozhodně nepoužívejte!

Žadný olej ani po domácku vyrobý krém nemůže zaručit stoprocentní uchranu proti UV záření, ani nelze (bez laboratorních testů) určit stupeň SPF ochrany, proto u nás nenajdete žádný recept s názvem „opalovací“. Přesto je dobré v létě podpořit přirozenou ochranu kůže a dodat jí extra výživu. Rozhodně také nepodceňujte ochranu PO slunění

A je tedy poměrně dost důležité jak tedy pečovat v létě o svou pokožku 🙂

 

Opět začneme ve vodní lázni. Na mírném plameni si do odměrky nebo zavařovačky dáme kokosák, vosk, bambucké máslo a jojobu, protože se jedná o tekurý vosk, tak se drží déle na pokožce (změnila jsem recepturu po diskuzi s odborníky). Když se nám vše roztaví, tak přidáme malinový a mrkvový olej a prošleháme metličkou. Směs dáme do mrazáku asi na 15 minut (ideálně v širší skleněné nebo plastové míse), cílem je, aby lehce zatuhla. Správnou konzistenci poznáte tak, že když do krému dáte prst a vyvinete tlak, tak promáčknete krustičku.

Jak jsem po svých letitých zkušenostech zjistila, tak doba mražení se odvíjí od typu ledničky a nastavení mrazáku – někdy jsem čekala až 30 minut. Ideálně tedy směs kontrolujte každých 5 minut:) Brzy bude určitě video, jak na šlehané krémy, tak zatím můžete experimentovat:)

Vezmete elektrický šlehač (taková ta metlička na motorku) a začnete směs prošlehávat a to děláte s přestávkami třeba 15 minut. Po prvním prošlehání přidáte oxid a esenciální olej. Vždy prošlehám třeba 3x dokola a potom na chvíli dám pauzu. Směs se někdy od mísy může znovu namrazit, proto je lepší prošlehávat delší dobu. Když je krém krásně nadýchaný a lehoučký, tak ho dám do zavařovačky a je hotovo:) Někdy ještě trochu zatuhne a to už je jeho stálá konzistence, protože od šlehání se často zahřeje až moc. Pokud je směs moc tuhá, přidejte oleje a proces opakujte, v opačném případě je nutné roztavit směs celou a přidat vosk nebo bambucké máslo.

 

 

Prohlédnout workshop

Naučte se přípravu tohoto a dalších receptů

Pořádáme workshop: Výroba přírodní kosmetiky – šlehaná másla, masážní kostky a balzámky