Váš košík je
prázdný

Šlehané kávové máslo

Pro pokročilé

Na tento recept nejdříve budete potřebovat kávový macerát

-který si jednoduše doma vyrobíte!
Šlehané krémy a másla jsou naprosto boží! Jsou nadýchané a rychle se roztírají a i vsakují.

Opět začneme ve vodní lázni. Na mírném plameni si do odměrky nebo zavařovačky dáme kokosák a bambucké máslo a kávový macerát. Když se nám vše roztaví, tak prošleháme metličkou. Směs dáme do mrazáku asi na 15 minut (ideálně v širší skleněné nebo plastové míse), cílem je, aby lehce zatuhla. Správnou konzistenci poznáte tak, že když do krému dáte prst a vyvinete tlak, tak promáčknete krustičku.

Jak jsem po svých letitých zkušenostech zjistila, tak doba mražení se odvíjí od typu ledničky a nastavení mrazáku – někdy jsem čekala až 30 minut. Ideálně tedy směs kontrolujte každých 5 minut:) Brzy bude určitě video, jak na šlehané krémy, tak zatím můžete experimentovat..

V Polopatě jsme natáčely, jak šlehat máslo za tepla – tak se mrkněte jak na to 🙂

Nebo můžete šlehat a studena – to je jednodušší a rychlejší.

Vezmete elektrický šlehač (taková ta metlička na motorku) a začnete směs prošlehávat a to děláte s přestávkami třeba 15 minut. Po prvním prošlehání přidáte esenciální olej a vitamín E. Vždy prošlehám třeba 3x dokola a potom na chvíli dám pauzu. Směs se někdy od mísy může znovu namrazit, proto je lepší prošlehávat delší dobu. Když je krém krásně nadýchaný a lehoučký, tak ho dám do zavařovačky a je hotovo:) Někdy ještě trochu zatuhne a to už je jeho stálá konzistence, protože od šlehání se často zahřeje až moc. Pokud je směs moc tuhá, přidejte oleje a proces opakujte, v opačném případě je nutné roztavit směs celou a přidat vosk nebo bambucké máslo.

Mrkněte na Jarky zkušenost s výrobou, něco mi to připomíná:)

Prohlédnout workshopy

Naučte se přípravu tohoto a dalších receptů

Pořádáme workshopy, kde Vás naučíme spoustu praktických návodů, jak si vyrobit vlastní domácí kosmetiku.