Domácí "jar" na nádobí

Pro pokročilé

POZOR POZOR! Tento recept opravdu není pro začátečníky. Výsledný produkt ovlivňuje tvrdost vody, správné poměry, kvalita a výběr surovin.

U tohoto receptu je opravdu nutné přesně dodržet postup a dávkování, jinak se nám nepovede gelová konzistence a mýdlo se bude srážet.

  1. Mýdlo si nastrouháme na jemno a pomalu rozpouštíme v horké vodě.
  2. Když je zcela rozpuštěno, přidáme lžíci octa, který změkčuje vodu, dodává nádobí lesk a také působí jako konzervant a desinfekce.
  3. Ocet jsme zrušily, může se ovlivňovat se sodou na praní a pokud použijeme coco glukosid, tak není třeba!
  4. Přidáme lžičku sody na praní, která postupně směs zahustí a také, spolu s mýdlem, nádobí odmašťuje. Mícháme, dokud není zcela rozpuštěna. Všimněme si, jak směs postupně gelovatí. (Můžeme dát na chvíli do ledničky, čímž urychlíme celý proces.)
  5. Esenciální olej přidáme až nakonec a promícháme. Ihned plníme ideálně do nádoby s pumpičkou.

Získáme cca 750 ml ekologického „jaru“, který skvěle odmašťuje a rozpouští vodní kámen.

Pokud chcete, aby váš jar ještě více pěnil a odmašťoval, můžete na závěr přidat coco glukosid.

Testovala a vykoumala Katka, Agi a já – díkec!

TIP: někdo preferuje olivové mýdlo, někomu jar zase funguje s mýdlem na praní. No a naše Agi ta je dává půl na půl a to je její ověřená klasika 🙂

 

Discover wild-tornado.online, your go-to place for top-tier online gaming in Australia 2023! Get in on the fun today.

Step into a world of thrilling games and massive rewards at jackpot jill vip! Let's win, Aussies!