Váš košík je
prázdný

Trnkový olej

IMG_0359
100 Kč vč. DPH

DOPRAVA

Přijďte si objednávku vyzvednout do našeho pražského krámku na Letenském náměstí 1, každý čtvrtek od 10:30 do 19:00. Na místě se s náma můžete poradit, nebo si suroviny dokoupit :)

Nebo si nechte balíček poslat Zásilkovnou na dobírku a máte ho do 3 pracovních dnů!

Balíkonoš vám přiveze balíček až domů do 3 pracovních dnů od přijetí platby!

Zrušit výběr

Další z řady úžasných olejů lisovaných za studena v Čechách (respektive na jihu Moravy). Trnkový olej má úžasnou marcipánovou vůní a tmavě zelenou barvu. Dobře a rychle se vstřebává, je vhodný pro citlivou pokožku. Skvěle účinkuje proti těhotenským striím. 🙂

Trnkový olej je vyroben za studena, lisováním trnkových jader. Olej pokožkou lehce proniká, tím ji zvláčňuje, hydratuje a nezanechává silný mastný film. Patří k nejlépe vstřebatelným olejům. Má vysoký obsah kyseliny olejové a vitaminu E (γ-tocopherolu), díky čemuž odolává oxidaci a zpomaluje stárnutí pleti. Skvěle regeneruje, proto si z něj rády vyrábíme balzám na rty :). Jemně prohřívá, takže jej využijeme zejména na podzim a v zimě jako výživný obličejový olej.

 

INCI: Prunus domestica seed oil

 

Poznámka ke skladování: pokud chcete maximálně prodloužit dobu, po kterou oleje zůstanou čerstvé, je ideální je uchovávat v tmavé skleněné lahvičce (nejlepší je fialové sklo). Skladujte v suchu a temnu, při teplotě do 25 stupňů.

Mohlo by se Vám líbit…