Z mojí knihovny: Tajemství krásy korejek

Tajemství krásy Korejek – Kroky pro zdravou a zářivou pleť od CHarlotte Cho. „Charlotte Cho je expertka přes korejský způsob…

Tajemství krásy Korejek – Kroky pro zdravou a zářivou pleť od CHarlotte Cho.

„Charlotte Cho je expertka přes korejský způsob péče o pleť, profesionální kosmetička a majitelka obchodu s korejskou kosmetikou Soko Glam. …“

Přiznám se, že po přečtení anotace jsem trochu znejistěla, zda nebude kniha pouze reklamou na konkrétní produkty. Ale, jak moje dámy vědí, miluji vše, co se třpytí a celá obálka je plná růžových třpytek a tak jsem si řekla, proč to nezkusit.

Charlotte Cho mě bavila celých 200 stránek. Její lehkost, vtip a nadsázka mě opravdu rozesmívaly při čtení v posteli i autobuse. Avšak, nerada bych, abyste podlehli dojmu, že kniha je pouze „humorné dílko“.

V knize najdeme mnoho tipů na konkrétní kosmetické produkty, stejně tak na přírodní suroviny a jejich použití v péči o pleť.

To, co je nejzajímavější je vysvětlení, jak věci fungují! Jak si vytvořit rituály péče o pleť přímo na míru, Charlotte Cho nám pomůže pochopit, kdy co naše pleť potřebuje a motivuje nás k tomu experimentovat, pleť pozorovat a nebát se změny.

Kdy je vhodně používat peeling, kdy naopak hydratovat.  Jaké kroky k péči o pleť máme zvolit, jaké máme možnosti. Charlotte nám pomůže v typologii pleti, denní i speciální péči i výběru aktivních složek. Pojďme tedy pojmout péči o pleť jako rituál, jako něco zábavného, ne jako nutnost 🙂

Knihu můžete objednat v knihkupectví GRADA.

Anotace Tajemství krásy Korejek

Charlotte Cho

V Evropě o pleti mluvíme hlavně se slovem „problémy“: řešíme vrásky a nedokonalosti, které je potřeba maskovat silnou vrstvou make-upu. Korejky ale odedávna vědí, že tenhle přístup nikam nevede. Jejich výjimečná metoda komplexní péče zaručuje fantastické výsledky.

Charlotte Cho na příkladu sama sebe vyvrací mýtus, že ideální pleť Korejek je záležitost dobrých genů, a dokazuje, že rozhodující je správná péče. V knížce představuje několik snadných, přitom velmi účinných postupů, jak se jednou pro vždy rozloučit s nedokonalostmi a oslnit zářivou, bezchybnou pletí.

V posledních letech se Jižní Korea stala epicentrem kosmetických trendů. Trendy jako BB krémy nebo plátýnkové masky pochází ze země, kde se žije a dýchá péčí o pleť. Po staletí souvisí krásná pleť s ideálem krásy a korejské ženy se o pleť začínají starat v raném věku. Soustředí se na prevenci spíše než hašení problémů a jejich zářivou čistou pleť jim závidí ženy z celého světa.

Kosmetička z Kalifornie Charlotte Cho, coby zakladatelka blogu a úspěšné firmy Soko Glam, je jedním z nejvýraznějších hlasů hovořících o korejské péči o pleť. V knížce Korejské tajemství krásy sdílí se čtenáři ta nejdůležitější tajemství vedoucí ke zdravé a zářivé pleti. Seznamuje s 10 kroky péče a dostává se k otázkám denní i noční péče o tvář i celé tělo, vhodných prostředků i postupu jak docílit oblíbeného „no make-up“ looku.

Charlottiny osobní zkušenosti a rady doplňují obrazové krok-za-krokem tutoriály a vstupy od top korejských dermatologů na témata obvyklých kožních problémů jako tmavé kruhy pod očima, komedony, akné, vrásky a mastná nebo suchá pleť. Na cestovatele čeká kapitola s tipy: výborný insiderský průvodce po nejlepších obchodech, lázních a saunách v Soulu. Kniha Tajemství krásy Korejek seznamuje s praktickými postupy každodenní péče o pleť a může pomoci všem ženám nezávisle na věku a typu pleti podpořit svou skutečnou krásu. 

 

Discover wild-tornado.online, your go-to place for top-tier online gaming in Australia 2023! Get in on the fun today.

Step into a world of thrilling games and massive rewards at jackpot jill vip! Let's win, Aussies!