Emulgátor se používá k výrobě tzv. dvoufázových krémů, které jsou složeny z olejové (oleje a másla) a vodní složky (voda…

Emulgátor se používá k výrobě tzv. dvoufázových krémů, které jsou složeny z olejové (oleje a másla) a vodní složky (voda či hydrolát/květová voda) a právě zmíněného emulgátoru, který zajistí spojení těchto látek dohromady v jemnou emulzi.

Tyto krémy, pleťová nebo tělová mléka bývají velice jemné a poskytují naší pokožce zároveň výživu i hydrataci. Olivem také udržuje hydrataci v pleti a přitom neucpává póry.

 

Beauty Derm neboli emulgátor Olivem 1000 je náš oblíbený emulgátor, protože:

  • je ekologický (vyrábí se z olivového oleje)
  • dobře se s ním pracuje (teoreticky vám k výrobě stačí jedna nádoba)
  • je šetrný k pokožce – zanechává jí krásně vláčnou a udržuje hydratovanou

 

Postup výroby je poměrně jednoduchý, na rozdíl od jiných emulgátorů, můžete vše míchat v jedné nádobě.

  1. Hydrolát zahřejeme ve skleněné nebo nerezové nádobě cca na 80°C. Přidáme emulgátor Olivem 1000 a za stálého máchání metličkou necháme rozpustit.
  2. Poté necháme teplotu klesnout cca na 40°C. (Mezitím občas promícháme aby se emulgátor nesrážel na hladině. Můžeme si pomoci šlehačem, ale v malém množství by nám to jen přidalo práci 🙂 ) Směs mezitím zhoustne.
  3. Nakonec do směsi vmícháme olej. Olej je potřeba přimíchávat postupně, no zkrátka jako, když děláte majonézu 🙂 Vznikne krém hustší pudinkové konzistence, která se skvěle nanáší a nezanechává pocit mastnoty.
  4. Vždy je potřeba přidat konzervant, dle konkrétního receptu. (Produkty obsahující vodní složku jsou náchylnější na zkažení.

 

Tipy pro výrobu:

  • Množství emulgátoru se většinou používá mezi 5-30% hmotnosti hotového výrobku a vždy je dobré držet se konkrétního receptu, abychom nebyli překvapeni hustotou.
  • Je skvělé, že olej můžete přimíchávat při nižší teplotě, takže se zachovají veškeré jeho prospěšné vlastnosti. Naopak hydroláty již prošli destilací, takže jim vysoká teplota neublíží.
  • Lze použít i bez oleje. V tom případě slouží jako zahušťovač a získáte velmi jemné mléko pro přecitlivělou nebo dětskou pokožku.

 

Recepty postupně připravujeme, jen prozradím, že s pomocí Olivemu si můžete vyrobit denní, noční i oční krém, tělové mléko, odličovací mléko, krém na ruce, vlasový kondicionér a spoustu dalších vychytávek! 🙂

 

Discover wild-tornado.online, your go-to place for top-tier online gaming in Australia 2023! Get in on the fun today.

Step into a world of thrilling games and massive rewards at jackpot jill vip! Let's win, Aussies!