Maruška Rumlenová: parfémy a přírodní vůně po celý rok

Jak ses dostala k tomu, co děláš? Vůně mě fascinovaly už v dětství. Babiččiny bylinky, nejrůznější vonící zákoutí zahrady, kde…

Jak ses dostala k tomu, co děláš?

Vůně mě fascinovaly už v dětství. Babiččiny bylinky, nejrůznější vonící zákoutí zahrady, kde jsem si hrála, první patlavé pokusy o tvoření vůniček…

Pak láska k vůním spíš pospávala, až když jsem poprvé otěhotněla, přestaly mi vonět konvenční umělé parfémy. Najednou mi z nich bylo špatně. Zároveň se ale zbystřil čich a objevila jsem pro sebe aromaterapii.
Byla jsem zcela okouzlena. Začala jsem ji pro sebe studovat a experimentovat s mícháním vlastních směsí.

Pak jsem jednou díky své vonné zálibě na dětském jarmarku provozovala voňavkářství – míchání přírodních vůní na míru. A tam mi došlo, že tohle chci dělat!

Tou dobou jsem vedla kurzy komunikace a koučovala. Mým přáním v práci vždy bylo vést lidi k větší empatii, citlivosti a autenticitě. Postupně jsem zjistila, že přírodní vůně s tím krásně pomáhají. V kontaktu s nimi se lidé přirozeně dostávají blíž k sobě…

Co tě ovlivnilo – ovlivňuje v tvojí práci?

Původně jsem divadelnice a kulturoložka. Studovala jsem autorské divadlo u profesora Ivana Vyskočila na DAMU. Tam jsem nasákla uměleckým přístupem založeným na citlivém vnímání a hledání autenticity. Hodně z těch zkušeností čerpám i v práci s přírodními vůněmi a s lidmi na kurzech.

Kulturologie mi zas dala zájem o širší kontext – historie a mýty o vůních, role čichu v různých kulturách. Jsou to poměrně neznámá a naprosto fascinující témata, která na kurzech ráda představuji.

Další inspirací je poezie – dobrý parfém je jako báseň – harmonicky komponován, nic není navíc, má kouzlo, je osobní, vezme za srdce…

Proč kurzy a jaké jsou tvé oblíbené?

Ráda vůně představuji, sdílím a společně s lidmi zkoumám. Vyprávím příběhy vůní a poslouchám příběhy lidí. Vůně jsou velmi osobní záležitost spojená se vzpomínkami. Na kurzech se často vynořují nádherná osobitá vyprávění o vůních života.

Nepřestají mě fascinovat překvapivé a krásné kombinace, které si lidé na kurzech “vyčichají”. Společné tvoření osobních vůní je stále dobrodružná a nádherná průzkumná cesta.

Po období úvodních kurzů osobní vůně přicházím na chuť kurzům na určité téma. Před prázdninami proběhl v Kosmetice hrou kurz Vůně květů. Čekají nás zářijové Vůně Středomoří a v budoucnu Vůně Orientu, Vůně lesa, Vůně Starověku…těším se na ponoření do rozmanitých vonných krajů…

Jak žiješ a co máš ráda?

Mám 3 dcery a muže divadelníka. Žijeme v takové holčičí dosti živé kreativní domácnosti. Moje rodina má “vůničky” také moc ráda. Všichni se rádi masírujeme a léčíme různé běžné neduhy aromaterapií.

Žiju v Praze na Hanspaulce mezi zahradami. Ráda se tam procházím, zajdu do blízkého lesa a čichám… Miluju tanec a pohyb.

Hledám rovnováhu a soustředění na slack-line a pro zpřítomnění cvičím jógu.

Oblíbené jídlo a pití.

Jídlo hlavně čerstvé a voňavé – ovoce, zeleninový salát s bazalkou, rozmarýnem nebo mátou nebo polívka s hrstí čerstvých bylinek. K pití čerstvá voda, nejlíp v přírodě z pramene, a voňavá černá káva.

A cokoliv, co chceš ještě sdělit… 🙂

Těším se na setkání a společné tvoření u vůní. Přijďte poznat jejich bohatý svět a najít si tu svou. A s ní možná nový kousek sebe sama…

 

A Maruščin osobní tip? Parfém pro čarodějku.

 

S Maruškou se můžete potkat na kurzu VŮNĚ STŘEDOMOŘÍ – Uchovejte si léto ve vůni! a na dalších kurzech z této série, které chystáme. Věnují se kouzelnému světu vůní přírody a vždy si z nich odnesete vlastní osobní parfém.

Discover wild-tornado.online, your go-to place for top-tier online gaming in Australia 2023! Get in on the fun today.

Step into a world of thrilling games and massive rewards at jackpot jill vip! Let's win, Aussies!