Judita Klimentová: bylinky, esence a denní péče o pleť

Jak ses dostala k tomu, co děláš? K výrobě domácích přírodních přípravků jsem se postupně dostala přes sběr bylinek a…

Jak ses dostala k tomu, co děláš?

K výrobě domácích přírodních přípravků jsem se postupně dostala přes sběr bylinek a vaření domácích pochutin. Velkým impulzem bylo, když jsem si poprvé vyrobila přírodní veganské mýdlo.

V roce 2008 jsem našla na webu návod, jak vyrobit domácí mýdlo, ta myšlenka mě nadchla a jelikož bylo před vánočními svátky, zatáhla jsem do mého skvělého plánu i rodinu.

Učila jsem se a sbírala bylinky. Během cest po Indii jsem se dozvěděla o použití indického koření a olejů z hlediska Ajurvédy a to začala propojovat s masážemi. Vrhla jsem se do výroby všeho, co mělo něco společného s kosmetikou a bylinkami.

Co tě ovlivnilo – ovlivňuje v tvojí práci?

Už během studia mě zajímala psychoterapie. Prošla jsem několika sebezkušenostními kurzy Gestalt směru a ochutnávkou body terapie, která mě zaujala. A když body terapie, tak i masáže :). Prošla jsem kurzem reflexní masáže nohy a pokračovala jsem holistickou masáží, která kombinuje různé prvky a techniky. Studovala jsem v Indii u vedoucího Healing centra a v té samé době jsem přičichla i k Ájurvédě, která se stala mojí láskou. Pustila jsem se do studia Marma terapie, očistných kůr a stravy.

Miluju také bylinky, které mohu sbírat na cestách po Čechách a v roce 2015 jsem dostudovala Herbalism Academy of Boston, kde jsem prohloubila své znalosti o jejich účincích. Miluji vůně, esence a přírodní parfémy. Během roku 2016 jsem se zamilovala do tvorby parfémů na míru. Navštěvovala jsem kurzy Petry Hlavaté – Rafaelly, kde jsem se nechávala ovonět a sblížila se s tématem ženského cyklu a vůní.

Na mojí první aromaterapeutické konferenci jsem se setkala s Jan Benham, která mě naprosto uchvátila. V roce 2016 jsem začala experimentovat s domácí destilací hydrolátů. Svoje znalosti jsem prohloubila díky konferenci s Dr. Zouhaier Helalim.

V březnu 2017 jsem nastoupila na Institut aromaterapie.

Proč kurzy a jaké jsou tvé oblíbené?

Sdílení a setkávání je to, co mi dává smysl. Chybí mi večerní drhání peří se ženskýma v kuchyni a tak jsem si ho nahradila společným patláním krémů a učením se o bylinách a esencích.

Aktuálně se hodně těším na nové kurzy na rok 2019 – na Bylinkářův rok a Cestu do světa esenciálních olejů. Hodně často potkám na kurzech super lidi a mrzí mě, že se vidíme jen jednou. Je pro mne důležitý vztah a chci se s lidmi potkávat déle a jít více do hloubky. Takže moje nové kurzy jsou primárně o opakovaném setkávání se.

Jak žiješ a co máš ráda?

Mám ráda pomalost, pozorování a jednoduchost. Potřebuju být dále od chaosu města, ale ráda se do něj vracím. Baví mě vařit a zkoušet vyrábět různé pochutiny. Pravidelná jogová praxe mě udržuje v mém středu. Miluju čundry, moje přátele, moji rodinu a vtipy, které vesmír přináší do mého života každý den. Až budu velká, tak bych chtěla být chatařkou nebo bábou z maringotky :).

Oblíbené jídlo a pití?

Mám sezonně vždycky jedno oblíbené jídlo, které jím hodně často :). Tuhle sezónu jsou to čerstvé těstoviny s pestem. Dobré pití je pro mě věc speciální příležitosti. Moc často nepiju kávu a proto občas s holkama vyrazíme a dopřejeme si nějakou spešl ledovou kávu, třeba ještě s kapkou likéru :). Letos mě taky hodně uchvátily domácí ovocné likéry, takže už mám naloženo na zimu!

A cokoliv, co chceš ještě sdělit… 🙂

Těším se na vás a na to, že se budeme potkávat a společně tvořit…

 

A ještě tu máme Juditin osobní tip – multifukční bylinkový olej, skvěle fungující jako olej zubní.

 

S Juditou se můžete potkat na kurzech…

  • Cesta do světa esenciálních olejů, sérii voňavých večerů, kde se blíže seznámíte s esenciálními oleji, lépe si je prožijete a dostanete se taky k míchání vonných směsí.
  • Bylinkářův rok, sérii měsíčních setkávání, která se kompletně točí kolem bylinek. Užijete si tak společně s bylinkami celý rok. Připravíte se na sezónu, nasbíráte bylinky a následně se budete věnovat jejich zpracování. Připravíte si byliny v mnoha podobách tak, abyste je mohli využívat i po zbytek roku.
  • Víkendová škola přírodní kosmetiky, kde vás spolu s Agátou provedou výrobou domácí kosmetiky, všemi důležitými tématy a vyrobí s vámi řadu populárních kosmetických produktů. 
  • Výroba hydratačních krémů a tělových mlék spojením vody a oleje, který je zasvěcený jen a pouze výrobě produktů s emulgátorem, tedy především krémům a tělovým mlékům. 
  • Výroba mýdla za studena od A do Z, legendárním kurzu, kterým to všechno začlo :). Na něm se naučíte vyrábět přírodní mýdla bezpečně a podle vašich potřeb.
  • Úvod do výroby domácí a přírodní kosmetiky, oblíbeném úvodním kurzu, kde se dozvíte všechny důležité informace, abyste si mohli začít vyrábět svoji vlastní přírodní kosmetiku jednoduše a bez obav.

 

Discover wild-tornado.online, your go-to place for top-tier online gaming in Australia 2023! Get in on the fun today.

Step into a world of thrilling games and massive rewards at jackpot jill vip! Let's win, Aussies!