Hvězda měsíce: mrkvový olej

Mrkvový olej INCI: Sunflower Oil, Carrot Seed Extract, Annatto, Natural Vitamin E Mrkvový olej je ve své podstatě macerátem. Semena…

Mrkvový olej

INCI: Sunflower Oil, Carrot Seed Extract, Annatto, Natural Vitamin E

Mrkvový olej je ve své podstatě macerátem. Semena mrkve se macerují ve slunečnicovém oleji a poté se lisují. Díky tomu získáme „mrkvový olej“ s hutně oranžovou barvou, který má mnoho benefitů a hlavně ho užijeme během letní sezóny.

Mrkvový olej z prvního lisu je skvělou letní volbou, a to hlavně díky jeho přirozeně vysokému obsahu betakarotenu a vitamínu A. Proto si s ním budeme hrát, a to především v létě :). Použijeme ho například k výrobě letního krému :). Mrkvový olej má sytě oranžovou barvu a je hutnější, a proto ho často mícháme s malinovým olejem. Blokuje volné radikály a tím zpomaluje stárnutí. Vyživuje kůži a mazové žlázy.

Pečuje o poškozenou pokožku a zároveň ji chrání před dalším poškozením. Preventivně působí proti vráskám. Přidejte tedy tento olej do krému proti vráskám nebo nočního séra. Stejně tak se hodí na regeneraci vlasů – zkuste přidat pár mililitrů do vašeho oblíbeného přírodního šamponu.

POZOR na rozdíl mezi mrkvovým olejem – macerátem a esenciálním olejem z mrkve!

 

Oblíbené recepty s mrkvovým olejem:

 

Discover wild-tornado.online, your go-to place for top-tier online gaming in Australia 2023! Get in on the fun today.

Step into a world of thrilling games and massive rewards at jackpot jill vip! Let's win, Aussies!