Hvězda měsíce: levandulový hydrolát

Hydrolát z levandule INCI: Lavandula Angustifolia Flower Water   Hydrolát levandule lékařské vzniká jako vedlejší produkt při výrobě esenciálních olejů nebo…

Hydrolát z levandule

INCI: Lavandula Angustifolia Flower Water

 

Hydrolát levandule lékařské vzniká jako vedlejší produkt při výrobě esenciálních olejů nebo se přímo levandule destiluje už se záměrem hydrolát vyrobit. Hydrolát krásně voní po levanduli, osvěžuje, regeneruje a hojí. A to vlastně jako po stránce fyzické, tak i psychické.

Hydrolát z levandule můžeme použít jako vodní složku všude tam, kde výrobku chceme propůjčit účinky levandule jako léčivky. Je skvělým základem sprejů, gelů, krémů a mlék. Výborně se uplatní i ve vlasových produktech, protože pomáhá regulovat tvorbu mazu, zároveň působí dobře na pokožku hlavy a podporuje její zdravý stav.

Zajímavé taky je, že svým pH se levandulový hydrolát podobá pokožce. To v praxi znamená, že je vhodný i pro citlivou a suchou pokožku.

V létě nám levandulový hydrolát přijde vhod na začervenalou nebo spálenou pokožku. Levandule je totiž vyhlášená letní pomocnice a v podobě hydrolátu je krásně svěží, chladivá a dostatečně jemná i pro kůži, která dostala pěkně zabrat na sluníčku. Na spálenou pokožku je hydrolát lepší než esence.

Levandulový hydrolát rádi kombinujeme s dalšími hydroláty, které ho doplní buď vůní nebo účinky.

 

A co si s levandulovým hydrolátem vyrobit?

Zkusit můžete třeba…

 

 

 

Discover wild-tornado.online, your go-to place for top-tier online gaming in Australia 2023! Get in on the fun today.

Step into a world of thrilling games and massive rewards at jackpot jill vip! Let's win, Aussies!