Váš košík je
prázdný

5 výhod bambuckého másla

Bambucké máslo je olej v pevném skupenství a proto ho nazýváme máslem:) Pochází ze stromů karité a často je tak i označováno – karité máslo, shea karité, nebo shea butter.

Strom karité roste převážně v Africe kolem rovníku. Na stromě dozrávají plody – uvnitř nich je ovoce, které když rozlousknete a roztlučete, získáte bambucké máslo. V Africe se toto ovoce i jí, u nás je však populární hlavně v kosmetice:)

1. Bambucké máslo léčí

Bambucké máslo je známé pro své léčebné účinky a to díky svému složení – několik mastných kyselin, rostlinných sterolů, jako je například kyselina olejová, palmitová, kyselina stearová a linolenová. Používá se pro léčení kožní vyrážky, olupování kůže po opalování, jizev, strií, popáleniny, bodnutí hmyzem, artritidy a svalové únavě.

2. Obsahuje antioxidanty

Obsahuje vitamíny A a E. Estery kyseliny skořicové v bambuckém másle údajně pomáhají v prevenci poškození kůže před UV- zářením.

3. Proti vráskám

Stejně jako další oleje je bambucké máslo považováno za skvělou prevenci stárnutí. Stimuluje tvorbu kolagenu. Vitaminy A a E udržují pokožku vláčnou a zabraňují předčasným vrásky.

4. Ideální na dětskou pokožku

Mastí, vstřebává se a vyživuje. Je ideální do krémů proti opruzeninám nebo do koupele. Léčí exemy a lupénku.

5. Vlasy

Změkčuje a revitalizuje vlasy. Je ideální na suché a polámané vlasy a hodí se také na kudrlinky:) Údajně omezuje množství mazu na pokožce hlavy, tudíž je ideální na častější vlasové kůry. Pomáhá i při svědivé a vysušené pokožce hlavy!!
Masku je ideální používat během celého léta, kdy máme hodně vysušené vlasy od slunce.

Mrkněte na moje oblíbené recepty s bambuckým máslem:

Čerpala jsem zde: style craze, shea institue a wellness mama!